
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
Pektyna do Dżemów 35x 30g Jabłkowa Polska Naturalna
























Wysyłka w ciągu | Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) | ||||||||||||||
Cena przesyłki |
0
|
||||||||||||||
Dostępność |
Dostępny na magazynie
|
Kod kreskowy | 5903111093006 |
EAN | 5903111093006 |
Darmowa dostawa od 149zł
- Opis
- Opinie i oceny (0)
35x PEKTYNA DO WYROBÓW DŻEMÓW NISKOCUKROWYCH 30G JABŁKOWO - CYTRUSOWA
W skład zestawu wchodzi:
35x Pektyna 30g
Pektyna to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie. Nasza pektyna amidowana pozyskiwana jest ze skórek jabłek oraz cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.
Ma ona bardzo wiele zastosowań. Dodaje się różnego rodzaju wyrobów:
- sosów, dżemów, marmolad, deserów.
Głównie stosowana jest jako środek żelujący, środek zagęszczający i stabilizator w żywności
1 opakowanie 30g wystarcza na 2kg owoców
- Składniki: pektyna amidowana 100%
- Masa netto: 30g
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:
1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.
2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.
3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne
19.99
20.99