• Pektyna do Dżemów 35x 30g Jabłkowa Polska Naturalna

Kolor/Wzór
197.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 24/7 0
Orlen Paczka 0
Odbiór Osobisty 0
Przesyłka Kurierska InPost 7.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 7.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 9.99
Dostępność Dostępny na magazynie

Darmowa dostawa od 149zł

 

35x PEKTYNA DO WYROBÓW DŻEMÓW NISKOCUKROWYCH 30G JABŁKOWO - CYTRUSOWA

image

W skład zestawu wchodzi:

35x Pektyna 30g

Pektyna to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie.  Nasza pektyna amidowana pozyskiwana jest ze skórek jabłek oraz cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.

Ma ona bardzo wiele zastosowań. Dodaje się różnego rodzaju wyrobów:

  • sosów, dżemów, marmolad, deserów.

Głównie stosowana jest jako środek żelujący, środek zagęszczający i stabilizator w żywności

1 opakowanie 30g wystarcza na 2kg owoców

  • Składniki: pektyna  amidowana 100%
  • Masa netto: 30g
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
image

Sposób przygotowania:

1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.

2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.



imageimage


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.