• Pektyna do Dżemów 30g Jabłkowa Polska Naturalna

Pektyna 30g

Kolor/Wzór
6.99
23.3/100g
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
6.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 9.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Orlen Paczka 9.99
Paczkomaty InPost 24/7 11.99
Przesyłka Kurierska InPost 13.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 13.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie

Darmowa dostawa od 149zł

PEKTYNA DO WYROBÓW DŻEMÓW NISKOCUKROWYCH 30G JABŁKOWO - CYTRUSOWA

 

Minimalny termin przydatności: 30.12.2025

Kraj pochodzenia: Polska


Pektyna to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie.  Nasza pektyna amidowana pozyskiwana jest ze skórek jabłek oraz cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.

Ma ona bardzo wiele zastosowań. Dodaje się różnego rodzaju wyrobów:

  • sosów, dżemów, marmolad, deserów.
Głównie stosowana jest jako środek żelujący, środek zagęszczający i stabilizator w żywności
image
1 opakowanie 30g wystarcza na 2kg owoców
image

image

Sposób przygotowania:

1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.

2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.

image

 

Składnikipektyna  amidowana 100%

Masa netto: 30g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.