• Pektyna do Dżemów 30g Jabłkowa Polska Naturalna

Pektyna 30g

6.99 -14% 5.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 13:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 24/7 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.03 kg

Darmowa dostawa od 199zł

PEKTYNA DO WYROBÓW DŻEMÓW NISKOCUKROWYCH 30G JABŁKOWO - CYTRUSOWA

 

Opis

Minimalny termin przydatności: 12.2023

Kraj pochodzenia: Polska


Pektyna to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie.  Nasza pektyna amidowana pozyskiwana jest ze skórek jabłek oraz cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.

Ma ona bardzo wiele zastosowań. Dodaje się różnego rodzaju wyrobów:

  • sosów, dżemów, marmolad, deserów.
Głównie stosowana jest jako środek żelujący, środek zagęszczający i stabilizator w żywności
image
1 opakowanie 30g wystarcza na 2kg owoców
image

image

Sposób przygotowania:

1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.

2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.

image

 

Składnikipektyna  amidowana 100%

Masa netto: 30g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.