JAK DŁUGO GOTOWAĆ ZIARNA I KASZE ?
W przeliczeniu na 1 szklankę ziaren wrzucanych do gorącej wody
- Ryż biały basmati – 1,5 szklanki wody czas gotowania 15 min
- Ryż brązowy basmati – 2 szklanki wody czas gotowania 25 min
- Ryż brązowy – 2 szklanki wody czas gotowania 40 min
- Ryż biały - 1 szklanka wody czas gotowania 15 min
- Ryż dziki 2,5 szklanki wody czas gotowania 45 min
- Quinoa komosa ryżowa – 2 szklanki wody czas gotowania 20 min
- Amarantus – 2 szklanki wody czas gotowania 30 min
- Kasza gryczana – 2 szklanki wody czas gotowania 15 min
- Kasza bulgur – 2 szklanki wody czas gotowania 15 min
- Kasza kuskus – 1 szklanka wody czas gotowania 10 min
- Kasza jaglana – 2 szklanki wody czas gotowania 25 min