• Pasta kokosowa 500g Masło Kokosowe

Pasta kokosowa

11.59
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 16:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.7 kg

Darmowa dostawa od 199zł

Pasta kokosowa 500g

Minimalny termin przydatności:  19.04.2022

 

Kraj pochodzenia: Indonezja


100% naturalna bez dodatków

Wysokiej jakości!

0 Cukru! 0 cholesterolu!

 

Właściwości:

Pasta kokosowa zwana tez musem lub masłem kokosowym jest wytwarzana poprzez zmielenie miąższu kokosa. W wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu o wyraźnym zapachu kokosa. Pasta w przeciwieństwie do oleju kokosowego ma konsystencje bardziej zwartą dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do ciepłych dań np racuchów, naleśników, omletów, ciast czy batonów oraz jest zdrowym zamiennikiem śmietany czy tradycyjnego masła i margaryny. W prosty sposób można zrobić z niego także mleko kokosowe – wystarczy zmiksować kilka łyżek pasty z niewielką ilością wody. Sprawdza się też jako dodatek do smoothies oraz jako uwieńczenie deserów owocowych. Masło kokosowe jest bardzo bogatym źródłem błonnika, potasu, magnezu i żelaza oraz witamin D i K.

Pasta kokosowa w temperaturze pokojowej może zastygnąć - aby uzyskać kremową konsystencję zaleca się podgrzanie masła do temperatury 30 stopni Celsiusza.

Sposób użycia:

  • Według własnego uznania

Opakowanie:

  • słoik 500ml - miąższu z kokosa

Przechowywanie:

  • Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W wyższej temperaturze mus przyjmuje płynną postać. Przed użyciem dokładnie wymieszać.

Kraj Pochodzenia :

  • Indonezja

Skład:

  • miąższ z kokosa
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.