• Mąka z Cieciorki Ciecierzycy 1kg Targroch

Mąka z ciecierzycy 1kg

9.89
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 9.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.99
Przesyłka kurierska 11.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 11.99
Przesyłka kurierska pobranie 14.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 1 kg

Darmowa dostawa od 199zł

MĄKA Z CIECIORKI - MĄKA Z CIECIERZYCY

 

Minimalny termin przydatności: 05/2021

Kraj pochodzenia: Turcja

Mąka z cieciorki, nazywana też mąką groszkową. Powstaje przez zmielenie suchych lub mokrych (a wręcz sfermentowanych) ziaren ciecierzycy. Proces fermentacji, choć brzmi bardzo odstraszająco, jest bardzo pożyteczny, gdyż wpływa na lepszą przyswajalność białka. Tak naprawdę besan ma niewiele wspólnego z tradycyjnymi mąkami, powstającymi z przemiału zbóż. Jako produkt z rośliny strączkowej dostarcza ponadprzeciętną ilość białka, żelaza, potasu i magnezu. Mąka z ciecierzycy ma szerokie zastosowanie, odbiegające jednak od jej odpowiednika z pszenicy. Samodzielnie nie nadaje się do przygotowania tradycyjnych, polskich wypieków, lecz doskonale sprawdza się jako składnik panierek, sosów i kotletów lub baza wegańskiej frittaty.

image


 

Składniki

Mąka z ziaren ciecierzycy

Właściwości

image

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Możliwe naturalne odchylenia.

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.