![Ekoo.pl](/upload/ekoo/logos//png-logo-dobre-min.webp)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Kasza Jaglana 1000g Polska
![Kasza Jaglana 1000g Polska Kasza Jaglana 1000g Polska](/images/ekoo/45000-46000/Kasza-Jaglana-1000g-Polska_%5B45267%5D_480.jpg)
![Kasza Jaglana 1000g Polska Kasza Jaglana 1000g Polska](/images/ekoo/45000-46000/Kasza-Jaglana-1000g-Polska_%5B45267%5D_480.jpg)
![Kasza Jaglana 1000g Polska Kasza Jaglana 1000g Polska](/images/ekoo/37000-38000/Kasza-Jaglana-1000g_%5B37631%5D_480.jpg)
![Kasza Jaglana 1000g Polska Kasza Jaglana 1000g Polska](/images/ekoo/37000-38000/Kasza-Jaglana-1000g_%5B37631%5D_480.jpg)
![Kasza Jaglana 1000g Polska Kasza Jaglana 1000g Polska](/images/ekoo/43000-44000/Kasza-Jaglana-1000g-Polska_%5B43009%5D_480.jpg)
![Kasza Jaglana 1000g Polska Kasza Jaglana 1000g Polska](/images/ekoo/43000-44000/Kasza-Jaglana-1000g-Polska_%5B43009%5D_480.jpg)
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5902115104428 |
Kasza Jaglana 1000g
Minimalny termin przydatności: 30.11.2023
Kraj pochodzenia: Polska
OPIS
Otrzymywana z nasion prosa kasza jaglana jest uznawana za jedną z najzdrowszych i najstarszych kasz. Charakteryzuje się niską zawartością skrobi i wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka. Jest także bogatym źródłem witamin z grupy B (B1, B2 i B6) oraz składników mineralnych, w tym żelaza i miedzi. Jej dużą zaletą jest także łatwostrawność i fakt, że nie zawiera glutenu. Z tego względu jest szczególnie polecana osobom cierpiącym na jego nietolerancję. Ponadto kasza jaglana jest jedną z kasz (obok kaszy gryczanej), która wykazuje działanie zasadotwórcze, co sprawia, że jest pomocna w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.
JAK GOTOWAĆ KASZĘ JAGLANĄ?
Aby cieszyć się pełnym smakiem kaszy jaglanej, należy przygotować ją w odpowiedni sposób.
- Po pierwsze: przed gotowaniem należy dokładnie przepłukać kaszę jaglaną, najpierw zimną, a następnie gorącą wodą;
- Po drugie: warto namoczyć kaszę jaglaną na kilka godzin przed gotowaniem.
Kaszę jaglaną należy gotować w proporcjach: 1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki wody. Proces gotowania powinien trwać tak długo, aż kasza całkowicie wchłonie wodę. Następie należy odstawić kaszę na około 15-20 minut.
SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE
Składniki: kasza jaglana
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
INFORMACJE DODATKOWE
- Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
- Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu
kASZA JAGLANA:
.