-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Duży Zestaw Startowy do Sushi Samurai 7w1 Prezent
Wysyłka w ciągu | Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność | Dostępny na magazynie 57 szt. |
Kod kreskowy | 5904917940488 |
EAN | 5904917940488 |
Darmowa dostawa od 149zł
Duży Zestaw Startowy do Sushi + Akcesoria
W skład zestawu wchodzą:
1️⃣x Ryż do Sushi Nakato 1kg Premium Sushi Rice Asia
1️⃣x Imbir Marynowany do Sushi Różowy 360g Asia Kitchen
1️⃣x Wodorosty Nori Gold do Sushi 10 szt 26g Algi
1️⃣x Pasta Wasabi w Tubce 43g Chrzan Japoński Do Sushi
1️⃣x Sos Sojowy do Sushi Premium 150ml Bezglutenowy
1️⃣x Mata Bambusowa 24x24cm do Sushi Biała
8️⃣x Pałeczki Bambusowe do Sushi 21cm Para w Kopercie
Ryż do Sushi Nakato 1kg Premium Sushi Rice Asia
Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.
Ryż Nakato
➡️1 kg/szt
Składniki
➡️100% ziarna ryżu
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- wartość energetyczna: 348kcal/1479kJ
- tłuszcz: 0,9g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3g
- węglowodany: 78g
- w tym cukry: <0,5g
- białko: 6,1g
- sól: <0,01mg
Imbir Marynowany do Sushi Różowy 360g Asia Kitchen
Imbir marynowany jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.
Imbir marynowany różowy
1️⃣360g/opak.
2️⃣Masa netto: 360 g
3️⃣Masa netto po odsączeniu: 210 g
Składniki
imbir 58%, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancje słodzące: aspartam, sacharyny, sukraloza, barwnik: E163.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- wartość energetyczna: 23kJ/6kcal
- tłuszcze: 0,1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0g
- węglowodany: 0,05g
- w tym cukry: 0g
- białko: 0,2g
- sól: 2,4g
- błonnik: 1,2g
Wodorosty Nori Gold do Sushi 10 szt 26g Algi
Cienkie listki alg są jednym ze składników sushi oraz japońskich kanapek onigiri, ale ich zastosowanie jest znacznie szersze. Używane są jako dodatek do zup, ryżu, garnir do innych zimnych dań lub są jedzone jako snacki.
Składniki
➡️100% suszone wodorosty
➡️26g (10 arkuszy/opak.)
Wartości odżywcze w 100 g produktu
- wartość energetyczna: 356kJ/1489,5 kcal
- tłuszcz: 5,52g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,17g
- węglowodany: 36,9g
- w tym cukry: 0g
- białko: 44,1 g
- sól: 0g
- sód: 939mg
Pasta Wasabi w Tubce 43g Chrzan Japoński Do Sushi
Wasabi używa się w Japonii głównie do sushi, sashimi i wszelkich potraw z rybami. Poza tym idealnie komponuje się z mięsem czerwonym, wędlinami, białą kiełbasą, jajkiem, w surówkach, zupach, sosach ciepłych i zimnych, z sosem sojowym, majonezem czy jogurtem. Jednak biorąc pod uwagę formę sproszkowaną - był, jest i będzie - wykorzystywany głównie do sushi.
Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.
Wasabi w tubce
➡️43 g/opak.
Składniki:
chrzan w proszku 36%, substancja słodząca (sorbitol), olej roślinny, woda, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, olej z ekstraktu gorczycy, kwas cytrynowy (E330), kurkuma, barwnik (E133).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1072kJ/256kcal
- tłuszcz: 9,20g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,87g
- węglowodany: 39,2g
- w tym cukry: 8,18g
- białko: 3,84g
- sól: 5,8g
- sód: 2330mg
- błonnik: 1,27g
Sos Sojowy do Sushi Premium 150ml Bezglutenowy
Sos sojowy Premium - idealny do sashimi, jak i do przyprawiania zupy miso, udonu, czy też innych dań kuchni japońskiej. Naturalnie warzony - bez: GMO, konserwantów, glutenu.
Sos Sojowy Premium
➡️150 ml/szt.
Składniki
nasiona soi 52%, woda, sól, cukier.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu
- wartość energetyczna: 194kJ/47kcal
- tłuszcz: 0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
- węglowodany: 10,5g
- w tym cukry: 2,5g
- białko: 6,3g
- sól: 15g
Mata Bambusowa 24x24cm do Sushi Biała
➡️Profesjonalna mata do sushi 24cm x 24 cm. Mata to niezbędne wyposażenie do przygotowania sushi.
➡️W kuchni japońskiej makisu to mata tkana z bambusa i bawełnianego sznurka, używana do skręcania roladek sushi.
➡️Najczęściej używane narzędzie kuchenne, każdego sushi mastera obok ostrego noża sashimi !
➡️Matę można owinąć folią w celu uniknięcia jej zabrudzenia. Po zakończonym rolowaniu folię wystarczy sciągną. Dzięki temu nasze makisu będzie czyste oraz posłuży dłużej.
Pałeczki Bambusowe do Sushi 21cm Para w Kopercie
Uniwersalne pałeczki bambusowe o długości 21cm.
Jest to japoński odpowiednik sztućcy. Niezastąpione dla wielbicieli kuchni azjatyckiej.
Dla wielu osób używanie pałeczek jest kłopotliwe. Nie warto się jednak zniechęcać gdyż praktyka czyni mistrza.
Jak jeść pałeczkami?
Najczęstsze pytanie, które zadają sobie Europejczycy wybierając się do japońskich restauracji, brzmi „jak jeść sushi pałeczkami?" i jak w ogóle trzymać i posługiwać się tym specyficznym i niecodziennym rodzajem sztućcy. Przedstawiamy krótką instrukcję
- Jedną z pałeczek, która będzie stanowiła nieruchomą „podstawę", wkładamy między palec wskazujący a kciuk, a przytrzymujemy palcami serdecznym i środkowym.
- Drugą, ruchomą pałeczkę umiejscawiamy równolegle do nieruchomej i przytrzymujemy kciukiem oraz palcem wskazującym.
- Przy pomocy górnej pałeczki chwytamy jedzenie, opierając je o pałeczkę nieruchomą. W wykonywaniu manewrów pomagają nam kciuk oraz palec wskazujący.
Przestrzegając powyższych wskazówek z powodzeniem powinniśmy zjeść nasz japoński posiłek w tradycyjnym stylu.