• Agar Zagęstnik Naturalna Żelatyna 100g

Agar agar 100g

14.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 13:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 24/7 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.1 kg

Darmowa dostawa od 199zł

AGAR-AGAR PROSZEK NATURALNA ŻELATYNA 100G

 

Minimalny termin przydatności: 16.03.2023

Kraj pochodzenia: Chiny


Opis:

Agar, naturalna, morska żelatyna - pod takimi nazwami występuje substancja żelująca agar-agar. To jeden z tych produktów, o których wiele osób nawet nie słyszało i różnie bywa z jego dostępnością w sklepach. Niepokój, a nawet niechęć, może dodatkowo wzbudzać fakt, że agar pozyskiwany jest z glonów, a na etykietach spożywczych widnieje jako E406.

image

“Żelatyna” z morza:

Agar-agar jest produktem całkowicie naturalnym, dlatego stanowi popularny zamiennik żelatyny w diecie wegan. Proszek ten pozyskuje się z krasnorostów rosnących w różnych zakątkach świata. Zwiększony popyt na agar spowodowany jest jego ciekawymi właściwościami oraz dużym zainteresowaniem dietą roślinną.

Ciekawostka:

W przeciwieństwie do swojego pochodzenia zwierzęcego odpowiednika agar jest całkowicie bezbarwny i bezwonny. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Dodatkowo zawiera sporo błonnika i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce. Poza galaretkami, konfiturami i innymi słodkościami wykorzystuje się go także w farmaceutyce i kosmetyce, jako środek wspomagający odchudzanie oraz składnik preparatów pielęgnacyjnych.

 

Jest to Naturalna wegańska substancja żelująca do żywności 

 

Składniki:

  • Agar-agar

Wartość odżywcza produktu

w 100 g

w porcji 5 g

%RWS* w 5 g

Wartość energetyczna

1411 kJ / 336 kcal

71 kJ / 17 kcal

1 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,3 g

0,1 g

< 0,10 g

< 0,01 g

< 1 %

< 1 %

Węglowodany

- w tym cukry

73,2 g

3 g

3,66 g

0,15 g

1 %

< 1 %

Błonnik

7,7 g

0,4 g

-

Białko

6,2 g

0,3 g

1 %

Sól**

0,26 g

0,01 g

< 1 %

Możliwe naturalne odchylenia.

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Dawkowanie:

Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20 st.C) Moczyć 10-15 minut . Zawartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie , kiedy zaczyna wrzeć . Mieszać często . Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po 5 minutach.

Przechowywanie:

  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Informacje o alergenach:

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

________________________________________________________________________________________________

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak wartości przedstawione w powyższej tabeli mogą się nieco różnić. Jest to zależne od partii produktu

 


 
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.