• Agar Zagęstnik Naturalna Żelatyna 100g

Agar agar 100g

Brak towaru
19.99
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu Zamów do 16:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 9.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Orlen Paczka 9.99
Paczkomaty InPost 24/7 11.99
Przesyłka Kurierska InPost 13.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 13.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 16.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.1 kg

AGAR-AGAR PROSZEK NATURALNA ŻELATYNA 100G

 

Minimalny termin przydatności: 04.05.2026

Kraj pochodzenia: Chiny


Opis:

Agar, naturalna, morska żelatyna - pod takimi nazwami występuje substancja żelująca agar-agar. To jeden z tych produktów, o których wiele osób nawet nie słyszało i różnie bywa z jego dostępnością w sklepach. Niepokój, a nawet niechęć, może dodatkowo wzbudzać fakt, że agar pozyskiwany jest z glonów, a na etykietach spożywczych widnieje jako E406.

image

“Żelatyna” z morza:

Agar-agar jest produktem całkowicie naturalnym, dlatego stanowi popularny zamiennik żelatyny w diecie wegan. Proszek ten pozyskuje się z krasnorostów rosnących w różnych zakątkach świata. Zwiększony popyt na agar spowodowany jest jego ciekawymi właściwościami oraz dużym zainteresowaniem dietą roślinną.

Ciekawostka:

W przeciwieństwie do swojego pochodzenia zwierzęcego odpowiednika agar jest całkowicie bezbarwny i bezwonny. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Dodatkowo zawiera sporo błonnika i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce. Poza galaretkami, konfiturami i innymi słodkościami wykorzystuje się go także w farmaceutyce i kosmetyce, jako środek wspomagający odchudzanie oraz składnik preparatów pielęgnacyjnych.

 

Jest to Naturalna wegańska substancja żelująca do żywności 

 

Składniki:

  • Agar-agar

Wartość odżywcza produktu

w 100 g

w porcji 5 g

%RWS* w 5 g

Wartość energetyczna

1411 kJ / 336 kcal

71 kJ / 17 kcal

1 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,3 g

0,1 g

< 0,10 g

< 0,01 g

< 1 %

< 1 %

Węglowodany

- w tym cukry

73,2 g

3 g

3,66 g

0,15 g

1 %

< 1 %

Błonnik

7,7 g

0,4 g

-

Białko

6,2 g

0,3 g

1 %

Sól**

0,26 g

0,01 g

< 1 %

Możliwe naturalne odchylenia.

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Dawkowanie:

Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20 st.C) Moczyć 10-15 minut . Zawartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie , kiedy zaczyna wrzeć . Mieszać często . Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po 5 minutach.

Przechowywanie:

  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Informacje o alergenach:

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

________________________________________________________________________________________________

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak wartości przedstawione w powyższej tabeli mogą się nieco różnić. Jest to zależne od partii produktu

 


 
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.