• Pektyna do Dżemów 35x 30g Jabłkowa Polska Naturalna

Kolor/Wzór
229.99
21.9/100g
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 0
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 0
Odbiór Osobisty 0
Przesyłka Kurierska InPost 0
Paczkomaty InPost 24/7 0
Orlen Paczka 0
Poczta Polska Kurier Pocztex48 0
Odbiór Osobisty 0
Dostępność Dostępny na magazynie

Darmowa dostawa od 149zł

 

35x PEKTYNA DO WYROBÓW DŻEMÓW NISKOCUKROWYCH 30G JABŁKOWO - CYTRUSOWA

image

W skład zestawu wchodzi:

35x Pektyna 30g

Pektyna to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie.  Nasza pektyna amidowana pozyskiwana jest ze skórek jabłek oraz cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.

Ma ona bardzo wiele zastosowań. Dodaje się różnego rodzaju wyrobów:

  • sosów, dżemów, marmolad, deserów.

Głównie stosowana jest jako środek żelujący, środek zagęszczający i stabilizator w żywności

1 opakowanie 30g wystarcza na 2kg owoców

  • Składniki: pektyna  amidowana 100%
  • Masa netto: 30g
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
image

Sposób przygotowania:

1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.

2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.



imageimage


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.