-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Pasta Orzechowa 900g
Wysyłka w ciągu | Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność | Dostępny na magazynie 36 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903229005236 |
Darmowa dostawa od 149zł
PASTA ORZECHOWA W 100% NATURALNA
MINIMALNY TERMIN PRZYDATNOŚCI: 24.10.2024
KRAJ POCHODZENIA: ARGENTYNA
Swoją popularnością w Ameryce dorównuje nawet płatkom kukurydzianym i ziarnom popcornu. Trudno wyobrazić sobie bez niego kanapki dla dzieci i kruche ciasteczka. Pasta orzechowa, zwana do niedawna także masłem orzechowym, coraz częściej gości także na polskich stołach.
Pasta orzechowa to tak naprawdę rozdrobnione orzeszki ziemne o konsystencji gęstego kremu.
Pasta fistaszkowa to produkt z jednej strony uwielbiany, a z drugiej krytykowany za wysoką kaloryczność i przereklamowane walory prozdrowotne. Tak naprawdę każdy wyrób, którego podstawą są orzechy musi być kaloryczny, ponieważ same orzechy dostarczają sporo kilokalorii. Nie warto się tym jednak przejmować - pasta orzechowa, jedzona w rozsądnych ilościach, nie jest zagrożeniem dla sylwetki. Wręcz przeciwnie, dostarcza bardzo dużo białka, błonnika, zdrowych kwasów tłuszczowych, potasu, magnezu, a także witamin z grupy B, A i E. Według badaczy orzechy nie tylko wpływają pozytywnie na figurę - chociażby dzięki niwelowaniu apetytu i budowaniu masy mięśniowej - ale także stanowią paliwo dla najważniejszego z ludzkich organów - mózgu.
Składniki
100% Orzechy arachidowe prażone
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Dodatkowa informacja
Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 25 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2403 kJ / 581 kcal |
600 kJ / 145 kcal |
7% |
Tłuszcz |
46 g |
11,5 g |
16% |
Węglowodany |
12 g |
3 g |
1% |
Białko |
17 g |
4,2 g |
8% |
Sól** |
0,04 g |
0,01 g |
< 1% |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).