• Yerba Verde Mate Silueta 50g Próbka

1.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 16:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.06 kg

Darmowa dostawa od 199zł

Yerba Verde Mate Green Silueta 50g próbka

Verde Mate Silueta 50g

Verde Mate Green to bezpyłowa zielona brazylijska yerba mate wywodząca się z dzikich leśnych upraw w stanie Parana. Ostrokrzew dorasta tam w zróżnicowanym ekosystemie na  nieskażonej przez działalność człowieka i bogatej w substancje odżywcze glebie. Dzięki wyśmienitym warunkom przyrodniczym, roślina nie wymaga sztucznego nawożenia i stosowania chemikaliów. Do produkcji wykorzystuje się tylko najlepsze listki poddawane wcześniej starannej selekcji. Prosty proces obróbki polegający na suszeniu ich powietrzem sprawia, że zachowują soczyście zieloną barwę. Wpływa to również na walory smakowe. Verde Mate Green wyróżnia się wspaniałym świeżym aromatem. Dzięki nienarzucającemu się charakterowi, świetnie komponuje się z różnego rodzaju naturalnymi dodatkami.  Będzie idealnym wyborem początkujących oraz tych, którym nie odpowiada goryczkowy charakter typowych yerba mate. Mimo swej łagodności, cechuje ją wysokie stężenie naturalnej kofeiny.

 

Jak Przygotować Napar? 

  1. Wsyp Yerba Mate do naczynka. Wprawieni mateiści wypełniają je suszem do ⅔ objętości (60-70%). Dla początkujących jednak aby napar nie był zbyt mocny zaleca się ¼ objętości (25%) 
  2. Zakryj dłonią lub talerzykiem wierzch naczynka, obróć do góry dnem następnie wstrząśnij kilka razy. To bardzo ważna czynność podczas której największe kawałki suszu trafią na dno. Dzięki temu nie dojdzie do zatkania bombilli. 
  3. Przechyl naczynko tak, aby susz został w nim ułożony po skosie następnie włóż bombille również po skosie tak, aby dotykała dna. 
  4. Wlej trochę zimnej wody do naczynka. Chodzi o to, żeby zwilżyć susz. Przez tą czynność susz nie straci szybko smaku oraz cennych właściwości. 
  5. Dolej do pełna gorącej wody której temperatura nie przekracza 80 stopni Celsjusza. Odczekaj kilka minut i ciesz się ,,siorbaniem’’ 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.