• Yerba Verde Mate Sarsaparilla 50g Próbka

1.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 16:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.06 kg

Darmowa dostawa od 199zł

Próbka Yerba Verde Mate Green Sarsaparilla 50g

Verde Mate Sarsaparilla 50g

Verde Mate Sarsaparilla łączy w sobie łagodną brazylijską yerba mate suszoną powietrzem i ziołowo-korzenne dodatki naturalnego pochodzenia. Kompozycja urzeka doskonała harmonią zastosowanych składników. Główną bohaterką jest tu tytułowa sarsaparilla o niebanalnym, lekko słodkim i korzennym aromacie przywodzącym skojarzenia z wanilią. Niewątpliwe walory smakowe to jednak nie wszystko. Należy zaznaczyć, że roślina wykazuje pozytywny wpływ na zdrowie. Zawiera witaminy i minerały, wspomaga metabolizm, działa kojąco przy stanach zapalnych i przynosi ukojenie w dolegliwościach reumatycznych. Co ciekawe, mieszkańcy Ameryki Środkowej uważają ją za naturalny afrodyzjak. Mieszanka zawiera ponadto trawę cytrynową, która pomaga w regulacji poziomu cholesterolu oraz regulująca trawienie miętę. Kompozycję zamykają płatki nagietka o zawierające dużo flawonoidów. Verde Mate Sarsaparilla świetnie pobudza i oferuje przyjemne wrażenia smakowe. Polecamy ją początkującym, jak i zaawansowanym mateistom.

 

Jak Przygotować Napar? 

  1. Wsyp Yerba Mate do naczynka. Wprawieni mateiści wypełniają je suszem do ⅔ objętości (60-70%). Dla początkujących jednak aby napar nie był zbyt mocny zaleca się ¼ objętości (25%) 
  2. Zakryj dłonią lub talerzykiem wierzch naczynka, obróć do góry dnem następnie wstrząśnij kilka razy. To bardzo ważna czynność podczas której największe kawałki suszu trafią na dno. Dzięki temu nie dojdzie do zatkania bombilli. 
  3. Przechyl naczynko tak, aby susz został w nim ułożony po skosie następnie włóż bombille również po skosie tak, aby dotykała dna. 
  4. Wlej trochę zimnej wody do naczynka. Chodzi o to, żeby zwilżyć susz. Przez tą czynność susz nie straci szybko smaku oraz cennych właściwości. 
  5. Dolej do pełna gorącej wody której temperatura nie przekracza 80 stopni Celsjusza. Odczekaj kilka minut i ciesz się ,,siorbaniem’’ 
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.