• Yerba Verde Mate Green Guayusa Jazmin 50g Próbka

1.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 13:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 24/7 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.06 kg

Darmowa dostawa od 199zł

Yerba Verde Mate Green Guayusa Jazmín 50g próbka

Yerba Verde Mate Green Guayusa Jazmín 50g

Opis i działanie yerba mate

Verde Mate Green Guayusa Jazmín to doskonałe połączenie yerba mate z guayusą, dzięki któremu susz zyskuje delikatniejszy, roślinny smak. Guayusa często nazywana jest siostrą yerba mate - wytwarza się ją z krzewu należącego do tej samej rodziny ostrokrzewów, co ostrokrzew paragwajski. Zawiera ona duże ilości kofeiny, dlatego Verde Mate Green Guayusa Jazmín naprawdę doskonale pobudza! Kompozycję uzupełniono jaśminem, który nadaje suszowi delikatnie słodkawy i bardzo przyjemny aromat. Aromatyczny miks doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i zimno - w postaci terere. Verde Mate Green Guayusa Jazmín przypadnie do gustu początkującym i zaawansowanym mateistom, którzy chcą poszerzyć swoje mateistyczne horyzonty.

 

Jak Przygotować Napar?

  1. Wsyp Yerba Mate do naczynka. Wprawieni mateiści wypełniają je suszem do ⅔ objętości (60-70%). Dla początkujących jednak aby napar nie był zbyt mocny zaleca się ¼ objętości (25%)
  2. Zakryj dłonią lub talerzykiem wierzch naczynka, obróć do góry dnem następnie wstrząśnij kilka razy. To bardzo ważna czynność podczas której największe kawałki suszu trafią na dno. Dzięki temu nie dojdzie do zatkania bombilli.
  3. Przechyl naczynko tak, aby susz został w nim ułożony po skosie następnie włóż bombille również po skosie tak, aby dotykała dna.
  4. Wlej trochę zimnej wody do naczynka. Chodzi o to, żeby zwilżyć susz. Przez tą czynność susz nie straci szybko smaku oraz cennych właściwości.
  5. Dolej do pełna gorącej wody której temperatura nie przekracza 80 stopni Celsjusza. Odczekaj kilka minut i ciesz się ,,siorbaniem’’

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.