• Yerba Verde Mate Detox 50g Próbka

3.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 9.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Orlen Paczka 9.99
Paczkomaty InPost 24/7 11.99
Przesyłka Kurierska InPost 13.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 13.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie

Darmowa dostawa od 149zł

Yerba Verde Mate Detox 50g próbka

Verde Mate Detox 50g

Verde Mate to bezpyłowa zielona brazylijska yerba mate wywodząca się z dzikich leśnych upraw w stanie Parana. Ostrokrzew dorasta tam w zróżnicowanym ekosystemie na  nieskażonej przez działalność człowieka i bogatej w substancje odżywcze glebie. Dzięki wyśmienitym warunkom przyrodniczym, roślina nie wymaga sztucznego nawożenia i stosowania chemikaliów. Do produkcji wykorzystuje się tylko najlepsze listki poddawane wcześniej starannej selekcji. Prosty proces obróbki polegający na suszeniu ich powietrzem sprawia, że zachowują soczyście zieloną barwę. Wpływa to również na walory smakowe. Verde Mate Green wyróżnia się wspaniałym świeżym aromatem. Dzięki nienarzucającemu się charakterowi, świetnie komponuje się z różnego rodzaju naturalnymi dodatkami.  Będzie idealnym wyborem początkujących oraz tych, którym nie odpowiada goryczkowy charakter typowych yerba mate. Mimo swej łagodności, cechuje ją wysokie stężenie naturalnej kofeiny.

 

Jak Przygotować Napar?

  1. Wsyp Yerba Mate do naczynka. Wprawieni mateiści wypełniają je suszem do ⅔ objętości (60-70%). Dla początkujących jednak aby napar nie był zbyt mocny zaleca się ¼ objętości (25%)
  2. Zakryj dłonią lub talerzykiem wierzch naczynka, obróć do góry dnem następnie wstrząśnij kilka razy. To bardzo ważna czynność podczas której największe kawałki suszu trafią na dno. Dzięki temu nie dojdzie do zatkania bombilli.
  3. Przechyl naczynko tak, aby susz został w nim ułożony po skosie następnie włóż bombille również po skosie tak, aby dotykała dna.
  4. Wlej trochę zimnej wody do naczynka. Chodzi o to, żeby zwilżyć susz. Przez tą czynność susz nie straci szybko smaku oraz cennych właściwości.
  5. Dolej do pełna gorącej wody której temperatura nie przekracza 80 stopni Celsjusza. Odczekaj kilka minut i ciesz się ,,siorbaniem’’

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.