• Yerba Mate Yaguar Pera 50g Próbka

2.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 13:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 24/7 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.06 kg

Darmowa dostawa od 199zł

Próbka Yerba Mate Yaguar Pera 50g

Yaguar Pera 50g

Yaguar Pera to tradycyjna yerba mate o znakomitych walorach smakowych i energetycznych. Powstaje z najwyższej jakości ostrokrzewu bez dodatku środków chemicznych i pestycydów. Pod techniki obróbki, Yaguarowi najbliżej do klasycznych argentyńskich klimatów. Susz składa się z dość grubo ciętych listków suszonych dymem oraz średniej ilości patyczków i pyłu. Dzięki długotrwałemu sezonowaniu (leżakowaniu), które trwa aż 18 miesięcy, napar pozostaje jednak harmonijny i delikatny w odbiorze. Jednocześnie cechuje się wysokim potencjałem pobudzającym.

Yaguar Pera to owocowa kompozycja yerba mate z dodatkiem gruszki i opuncji figowej (czyli kaktusa) uzupełnionych o orzeźwiającą miętę i domieszkę trawy cytrynowej. Poddany długiemu sezonowaniu najwyższej jakości susz yerba mate wyróżnia się stonowanym charakterem i jednocześnie dużą zawartością kofeiny. Wykorzystane w miksie dodatki gwarantują wspaniałe wrażenia smakowe. Ponadto, cechują się prozdrowotnym wpływem na funkcjonowanie organizmu. Zawiera witaminy i minerały, ma duży potencjał antyoksydacyjny, a za sprawą mięty i trawy cytrynowej wspiera procesy trawienne. Yaguar Pera z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gorąco polecamy!

 

Jak Przygotować Napar?

  1. Wsyp Yerba Mate do naczynka. Wprawieni mateiści wypełniają je suszem do ⅔ objętości (60-70%). Dla początkujących jednak aby napar nie był zbyt mocny zaleca się ¼ objętości (25%)
  2. Zakryj dłonią lub talerzykiem wierzch naczynka, obróć do góry dnem następnie wstrząśnij kilka razy. To bardzo ważna czynność podczas której największe kawałki suszu trafią na dno. Dzięki temu nie dojdzie do zatkania bombilli.
  3. Przechyl naczynko tak, aby susz został w nim ułożony po skosie następnie włóż bombille również po skosie tak, aby dotykała dna.
  4. Wlej trochę zimnej wody do naczynka. Chodzi o to, żeby zwilżyć susz. Przez tą czynność susz nie straci szybko smaku oraz cennych właściwości.
  5. Dolej do pełna gorącej wody której temperatura nie przekracza 80 stopni Celsjusza. Odczekaj kilka minut i ciesz się ,,siorbaniem’’

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.