• Yerba Mate Yaguar Papaya 50g Próbka

2.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 16:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 9.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Orlen Paczka 9.99
Paczkomaty InPost 24/7 11.99
Przesyłka Kurierska InPost 13.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 13.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.06 kg

Darmowa dostawa od 99zł

Yerba Mate Yaguar Papaya 50g próbka

Yaguar Papaya 50g

Yaguar Papaya to yerba mate o znakomitych walorach smakowych i energetycznych. Powstaje z najwyższej jakości ostrokrzewu bez dodatku środków chemicznych i pestycydów. Yaguarowi blisko do klasycznych argentyńskich klimatów. Susz składa się z dość grubo ciętych listków suszonych dymem oraz średniej ilości patyczków i pyłu. Dzięki długotrwałemu sezonowaniu (leżakowaniu), które trwa aż 18 miesięcy, napar pozostaje jednak harmonijny i delikatny w odbiorze. Jednocześnie cechuje się wysokim potencjałem pobudzającym.

Yaguar Papaya to połączenie sezonowanej brazylijskiej yerba mate z tropikalnymi owocami mango i papai i delikatnie cytrusowymi akcentami. Jeżeli lubicie yerba mate w chłodnej formie, z pewnością Yaguar Papaya przypadnie Wam do gustu. Na ciepło również sprawdzi się wyśmienicie. Ponadto, zawiera dużo naturalnej kofeiny.

Jak Przygotować Napar?

  1. Wsyp Yerba Mate do naczynka. Wprawieni mateiści wypełniają je suszem do ⅔ objętości (60-70%). Dla początkujących jednak aby napar nie był zbyt mocny zaleca się ¼ objętości (25%)
  2. Zakryj dłonią lub talerzykiem wierzch naczynka, obróć do góry dnem następnie wstrząśnij kilka razy. To bardzo ważna czynność podczas której największe kawałki suszu trafią na dno. Dzięki temu nie dojdzie do zatkania bombilli.
  3. Przechyl naczynko tak, aby susz został w nim ułożony po skosie następnie włóż bombille również po skosie tak, aby dotykała dna.
  4. Wlej trochę zimnej wody do naczynka. Chodzi o to, żeby zwilżyć susz. Przez tą czynność susz nie straci szybko smaku oraz cennych właściwości.
  5. Dolej do pełna gorącej wody której temperatura nie przekracza 80 stopni Celsjusza. Odczekaj kilka minut i ciesz się ,,siorbaniem’’
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.