
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Yerba Mate Verde Mate Green Rosa Różana 0,5kg 500g


Wysyłka w ciągu | Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność |
Dostępny na magazynie
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5902701423605 |
Darmowa dostawa od 149zł
Verde Mate Green Rosa 500g
Verde Mate Limón w oryginalnej, pełnowymiarowej paczce 500g to JEDYNA brazylijska yerba mate z całkowicie naturalnymi składnikami (bez sztucznych aromatów).
Dlaczego Verde Mate Rosa to najlepszy wybór?
- Każda porcja naparu to dawka naturalnej kofeiny w delikatnym i pozbawionym goryczki wydaniu.
- Zawiera wyłącznie składniki naturalnego pochodzenia. Nie znajdziesz tu sztucznych aromatów i innych dodatków, które mogą być groźne dla Twojego zdrowia.
- Cechuje się najwyższą jakością popartą wielowiekowym doświadczeniem brazylijskich mistrzów ze stanu Parana.
- Dorasta na nieskażonej ludzką ingerencją dzikiej leśnej uprawie w naturalnie żyznej glebie bogatej w minerały i substancje odżywcze.
- Do jej produkcji wykorzystuje się tylko najlepsze liście ostrokrzewu poddawane wcześniej rygorystycznej selekcji.
- Tradycyjny proces obróbki polegający na suszeniu powietrzem sprawia, że zachowują one soczyście zieloną barwę.
- Oferowana w oryginalnej, pełnowymiarowej paczce 500g (0,5 kg)
Verde Mate Rosa 500g
Verde Mate Rosa to kompozycja zielonej yerba mate z płatkami i owocami róży oraz hibiskusem. Oryginalne dodatki nadają całości prawdziwie sensualny charakter. Mieszanka cechuje się delikatnym aromatem i wyważonym smakiem osiągniętym dzięki dodatkowi płatków róży i owocu dzikiej róży. Hibiskus wprowadza do całości orzeźwiające cytrusowe akcenty świetnie dopełniające subtelność róży. Verde Mate Rosa to pyszny i wartościowy miks yerba mate i naturalnych dodatków. Tego trzeba spróbować!
Składniki: 96,2% yerba mate, 1,69% płatki róży, 1,69% owoc dzikiej róży, kwiat hibiskusa
Zamieszczone zdjęcie przedstawia susz Verde Mate Rosa →
Jak Przygotować Napar?
- Wsyp Yerba Mate do naczynka. Wprawieni mateiści wypełniają je suszem do ⅔ objętości (60-70%). Dla początkujących jednak aby napar nie był zbyt mocny zaleca się ¼ objętości (25%)
- Zakryj dłonią lub talerzykiem wierzch naczynka, obróć do góry dnem następnie wstrząśnij kilka razy. To bardzo ważna czynność podczas której największe kawałki suszu trafią na dno. Dzięki temu nie dojdzie do zatkania bombilli.
- Przechyl naczynko tak, aby susz został w nim ułożony po skosie następnie włóż bombille również po skosie tak, aby dotykała dna.
- Wlej trochę zimnej wody do naczynka. Chodzi o to, żeby zwilżyć susz. Przez tą czynność susz nie straci szybko smaku oraz cennych właściwości.
- Dolej do pełna gorącej wody której temperatura nie przekracza 80 stopni Celsjusza. Odczekaj kilka minut i ciesz się ,,siorbaniem’’