• Przyprawa do Ogórków Kwaszonych 200g

5.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 13:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 10.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 24/7 10.99
Przesyłka Kurierska InPost 12.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 12.99
Przesyłka Kurierska DPD 14.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 15.99
Przesyłka Kurierska DPD Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.22 kg

Darmowa dostawa od 199zł

Przyprawa do ogórków kwaszonych 200g kiszonych

Przyprawa do ogórków kwaszonych 200g

Minimalny termin przydatności: 30.04.2023

Kraj pochodzenia: Polska

100% naturalne bez dodatków, wysokiej jakości !

Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną, co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać, a samo opakowanie jest trwałe - istotne podczas transportu.

Opis:

Kiszone ogórki to dobry dodatek do wielu potraw, są również zdrowe. Najlepsze są domowe lub od dobrego producenta, bez konserwantów i sztucznych składników.

Warto przygotować ogórki samodzielnie, wtedy mamy pewność, że proces kiszenia odbył się jak należy, a ogórki są naturalne i smaczne.

Polecamy skorzystać z gotowego suszu przyprawowego, opartego na wypróbowanych składnikach w idealnych proporcjach.

Prosty przepis i gotowa receptura to klucz do sukcesu.

 

Składniki:

W składzie nie ma konserwantów sztucznych substancji, wzmacniaczy smaku ani barwników.

Koper łodyga, gorczyca, czosnek, chrzan, koper nasiona, liść laurowy.

Zastosowanie:

Przygotowanie ogórków kwaszonych i małosolnych:

  • -przygotować czyste, wyparzone wrzątkiem słoikach,
  • - Na 3 kg ogórków gruntowych, należy przygotować zalewę,
  • - Rozpuścić sól (2 łyżki na 1 l wody),
  • - Do słoików o pojemności 1 l wsypać po 2 łyżki stołowe Przyprawy do Ogórków Kwaszonych Brat.pl,
  • - W każdym ze słoi umieścić pionowo umyte ogórki, a następnie zalać je przygotowaną wcześniej solną zalewą.
  • - Tak przygotowane słoje przykryć ściereczką lub talerzykiem.
  • - Ogórki małosolne będą gotowe już po ok. 3 dniach.
  • - Aby otrzymać ogórki kwaszone, należy szczelnie zakręcić słoiki i pozostawić w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.

 Opcjonalnie dodać można pokrojone świeże warzywa.

Dawkowanie:

2 łyżki przyprawy na 1 litrowy słoik,

Zawartość:

Opakowanie zawiera 200g PRZYPRAWY DO OGÓRKÓW KWASZONYCH

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, czyste, przewiewne, wilgotność względna do 75%, temp. max 25°C, chronić od światła (niedostępnym dla dzieci). Po każdym użyciu zamykać opakowanie strunowe by uniknąć zawilgocenia.

Informacja dodatkowa:

Kiszenie lub  kwaszenie ogórków polega na działaniu bakterii kwasu mlekowego. Prowadzą one  do fermentacji mlekowej w naturalnym procesie. Niektórzy producenci próbują przyspieszyć naturalny proces. Stosują metody chemiczne, które nie zawsze są zdrowe dla konsumenta.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.