• Mąka Kasztanowa 500g Targroch

23.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 16:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 9.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Orlen Paczka 9.99
Paczkomaty InPost 24/7 11.99
Przesyłka Kurierska InPost 13.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 13.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 0.5 kg

Darmowa dostawa od 99zł

MĄKA KASZTANOWA 500g

Minimalny termin przydatności: 30.09.2023

Kraj pochodzenia: Włochy


To wysokiej jakości mąka, która pojawiła się w polskie kuchni  pod wpływem mody na zdrową żywność i produkty bezglutenowe. Znają ją głównie miłośnicy kuchni eksperymentalnej. To produkt ekskluzywny którego warto spróbować!
image
Co to jest mąka kasztanowa?

Kasztany jadalne to w Polsce produkt bardzo egzotyczny. U nas znacznie popularniejsze są owoce kasztanowca – dzikie i zdecydowanie nienadające się do jedzenia, za to uwielbiane przez dzieci i wykorzystywane do różnego rodzaju zabaw. W krajach Basenu Morza Śródziemnego kasztany jadalne również spadają jesienią z drzew, za to lądują prosto na stołach i w piekarnikach. Na pierwszy rzut oka są bardzo podobne do zawartości zielonych, kolczastych kul, pokrywających polskie parki i chodniki. Kasztany jadalne są  zdecydowanie mniejsze, mają ostry czubek i przypominają wyglądem nieco orzechy laskowe w skorupie. W niemal całej Europie powstają produkty na ich bazie – w tym mąka kasztanowa, czyli nic innego jak zmielone kasztany jadalne.  

WŁAŚCIWOŚCI 

Mąka z kasztanów jest bezglutenowa.
Na tle innych mąk bez glutenu mąka kasztanowa wyróżnia się teksturą najbardziej zbliżoną do mielonej pszenicy. To ważna cecha szczególnie w przypadku wypieków, które w wariancie bezglutenowym często mają nieodpowiednią teksturę. Dzięki wysokiej plastyczności mąka z kasztanów jadalnych stanowi uniwersalny zamiennik najczęściej wykorzystywanej w Polsce mąki pszennej. Mąkę kasztanową cechuje wysoka (jak na mąkę) zawartość białka i błonnika


ZASTOSOWANIE 
 
Mąka z kasztanów sprawdza się zarówno w przypadku dań słodkich, jak i słonych. Można wymieszać ją z innymi typami mąk lub wykorzystać samodzielnie – zwłaszcza, gdy zależy nam, aby wypiek lub danie pozostało bezglutenowe.

image
Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Możliwe naturalne odchylenia.

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.