Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
Mąka Kasztanowa 250g Targroch












Symbol:
C-TAR/111
13.99
Wysyłka w ciągu | Zamów do 16:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) | ||||||||||||||
Cena przesyłki |
9.99
|
||||||||||||||
Dostępność |
Dostępny na magazynie
|
||||||||||||||
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903229007940 |
Darmowa dostawa od 99zł
- Opis
- Opinie i oceny (0)
MĄKA KASZTANOWA 250g
Minimalny termin przydatności: 30.05.2023
Kraj pochodzenia: Włochy
To wysokiej jakości mąka, która pojawiła się w polskie kuchni pod wpływem mody na zdrową żywność i produkty bezglutenowe. Znają ją głównie miłośnicy kuchni eksperymentalnej. To produkt ekskluzywny którego warto spróbować!

Co to jest mąka kasztanowa?
Kasztany jadalne to w Polsce produkt bardzo egzotyczny. U nas znacznie popularniejsze są owoce kasztanowca – dzikie i zdecydowanie nienadające się do jedzenia, za to uwielbiane przez dzieci i wykorzystywane do różnego rodzaju zabaw. W krajach Basenu Morza Śródziemnego kasztany jadalne również spadają jesienią z drzew, za to lądują prosto na stołach i w piekarnikach. Na pierwszy rzut oka są bardzo podobne do zawartości zielonych, kolczastych kul, pokrywających polskie parki i chodniki. Kasztany jadalne są zdecydowanie mniejsze, mają ostry czubek i przypominają wyglądem nieco orzechy laskowe w skorupie. W niemal całej Europie powstają produkty na ich bazie – w tym mąka kasztanowa, czyli nic innego jak zmielone kasztany jadalne.
WŁAŚCIWOŚCI
Mąka z kasztanów jest bezglutenowa.
Na tle innych mąk bez glutenu mąka kasztanowa wyróżnia się teksturą najbardziej zbliżoną do mielonej pszenicy. To ważna cecha szczególnie w przypadku wypieków, które w wariancie bezglutenowym często mają nieodpowiednią teksturę. Dzięki wysokiej plastyczności mąka z kasztanów jadalnych stanowi uniwersalny zamiennik najczęściej wykorzystywanej w Polsce mąki pszennej. Mąkę kasztanową cechuje wysoka (jak na mąkę) zawartość białka i błonnika
ZASTOSOWANIE
Mąka z kasztanów sprawdza się zarówno w przypadku dań słodkich, jak i słonych. Można wymieszać ją z innymi typami mąk lub wykorzystać samodzielnie – zwłaszcza, gdy zależy nam, aby wypiek lub danie pozostało bezglutenowe.

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne
14.49
11.99
2.99
9.99
-10%
8.99
8.99
17.49