• Mąka Kasztanowa 1kg Targroch

42.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 9.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.99
Przesyłka kurierska 11.99
Przesyłka kurierska pobranie 14.99
Dostępność Dostępny na magazynie
Waga 1 kg

Darmowa dostawa od 199zł

MĄKA KASZTANOWA 1000g
Minimalny termin przydatności: 12.05.2021  
Kraj pochodzenia: Włochy

To wysokiej jakości mąka, która pojawiła się w polskie kuchni  pod wpływem mody na zdrową żywność i produkty bezglutenowe. Znają ją głównie miłośnicy kuchni eksperymentalnej. To produkt ekskluzywny którego warto spróbować!
image
Co to jest mąka kasztanowa?

Kasztany jadalne to w Polsce produkt bardzo egzotyczny. U nas znacznie popularniejsze są owoce kasztanowca – dzikie i zdecydowanie nienadające się do jedzenia, za to uwielbiane przez dzieci i wykorzystywane do różnego rodzaju zabaw. W krajach Basenu Morza Śródziemnego kasztany jadalne również spadają jesienią z drzew, za to lądują prosto na stołach i w piekarnikach. Na pierwszy rzut oka są bardzo podobne do zawartości zielonych, kolczastych kul, pokrywających polskie parki i chodniki. Kasztany jadalne są  zdecydowanie mniejsze, mają ostry czubek i przypominają wyglądem nieco orzechy laskowe w skorupie. W niemal całej Europie powstają produkty na ich bazie – w tym mąka kasztanowa, czyli nic innego jak zmielone kasztany jadalne.

  
WŁAŚCIWOŚCI

Mąka z kasztanów jest bezglutenowa.
Na tle innych mąk bez glutenu mąka kasztanowa wyróżnia się teksturą najbardziej zbliżoną do mielonej pszenicy. To ważna cecha szczególnie w przypadku wypieków, które w wariancie bezglutenowym często mają nieodpowiednią teksturę. Dzięki wysokiej plastyczności mąka z kasztanów jadalnych stanowi uniwersalny zamiennik najczęściej wykorzystywanej w Polsce mąki pszennej. Mąkę kasztanową cechuje wysoka (jak na mąkę) zawartość białka i błonnika

ZASTOSOWANIE  
Mąka z kasztanów sprawdza się zarówno w przypadku dań słodkich, jak i słonych. Można wymieszać ją z innymi typami mąk lub wykorzystać samodzielnie – zwłaszcza, gdy zależy nam, aby wypiek lub danie pozostało bezglutenowe.


image
Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Możliwe naturalne odchylenia.

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.