-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Groch Cały 500g Targroch
Wysyłka w ciągu | Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność | Dostępny na magazynie 23 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903229000101 |
Darmowa dostawa od 149zł
Groch Cały 500 g Targroch
Minimalny termin przydatności: 30.04.2025
Kraj pochodzenia: Polska
GROCH CAŁY
Groch zawiera sporo wartości odżywczych. Niski indeks glikemiczny sprawia, że to produkt doskonały dla cukrzyków, a zawartość protein wspiera walkę z nadciśnieniem i chorobami nerek. Trudno zapomnieć też o aspektach praktycznych - groch, dzięki wysokiej zawartości białka jest bardzo sycący, niedrogi i można go przechowywać przez długi czas.
Groch jest naturalnym źródłem:
- Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
- Fosforu - który pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości.
- Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, paznokcie i skórę.
- Żelaza - pomaga w produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
- Tiaminy (Witaminy B1) - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Składniki
Groch cały
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 70 g |
%RWS* w 70 g |
Wartość energetyczna |
1225 kJ / 293 kcal |
858 kJ / 205 kcal |
10 % |
Tłuszcz |
1,4 g |
1 g |
1 % |
Węglowodany |
60,2 g |
42,1 g |
16 % |
Błonnik |
15 g |
10,5 g |
- |
Białko |
23,8 g |
16,7 g |
33 % |
Sól** |
0,08 g |
0,06 g |
1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
%RWS* w 100 g |
W porcji 70 g |
Tiamina (Witamina B1) |
0,77 mg |
70 % |
0,54 mg |
Fosfor |
388 mg |
55 % |
271,6 mg |
Magnez |
124 mg |
33 % |
86,8 mg |
Żelazo |
4,7 mg |
34 % |
3,3 mg |
Cynk |
4,2 mg |
42 % |
2,9 mg |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również:sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.