
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
BIO Syrop z Agawy 1100g


Wysyłka w ciągu | Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt) | ||||||||||||||
Cena przesyłki |
9.99
|
||||||||||||||
Dostępność |
Dostępny na magazynie
|
Kod kreskowy | 5902115107610 |
EAN | 5902115107610 |
Darmowa dostawa od 149zł
- Opis
- Opinie i oceny (0)
BIO Syrop z Agawy 1100g
Minimalny termin przydatności: 07.10.2024
Kraj pochodzenia: Meksyk
Bio syrop z agawy jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami. Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.
Skład: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)
Wartości odżywcze w 100g
- wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal – 15% RWS*
- tłuszcz: 0g – 0%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g – 0%
- węglowodany: 71g – 27%
- w tym cukry: 69g – 77%
- błonnik: 5,8g
- białko: 0g – 0%
- sól: 0,05g – 1%
*Referencyjna Wartość Spożywcza
Stosowanie
Syropu z agawy używa się najczęściej do słodzenia ciast i deserów oraz jako słodzik do herbaty, kawy, napojów zarówno gorących jak i zimnych, oraz jako polewa do gofrów, naleśników i lodów. Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20°C.
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne
30.99
19.99