• BIO Syrop z Agawy 1100g

Kolor/Wzór
31.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Zamów do 15:00 - wysyłka dzisiaj (Pn - Pt)
Cena przesyłki 9.99
Odbiór Osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Orlen Paczka 9.99
Paczkomaty InPost 24/7 11.99
Przesyłka Kurierska InPost 13.99
Poczta Polska Kurier Pocztex48 13.99
Przesyłka Kurierska InPost Za Pobraniem 16.99
Dostępność Dostępny na magazynie

Darmowa dostawa od 149zł

BIO Syrop z Agawy 1100g

Minimalny termin przydatności: 07.10.2024

Kraj pochodzenia: Meksyk

Bio syrop z agawy jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami. Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego i miodu. W smaku jest delikatniejszy niż miód. Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennik miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

image

 

 

Skład: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)

 

Wartości odżywcze w 100g

  • wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal – 15% RWS*
  • tłuszcz: 0g – 0%
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g – 0%
  • węglowodany: 71g – 27%
  • w tym cukry: 69g – 77%
  • błonnik: 5,8g
  • białko: 0g – 0%
  • sól: 0,05g – 1%

*Referencyjna Wartość Spożywcza

Stosowanie

Syropu z agawy używa się najczęściej do słodzenia ciast i deserów oraz jako słodzik do herbaty, kawy, napojów zarówno gorących jak i zimnych, oraz jako polewa do gofrów, naleśników i lodów. Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20°C.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.